10/02 | «Nyotaimori» —una obra de La Maièutica [cancel·lat]

Dijous 10 de febrer, 19h
Entrada gratuïta. Reserva prèvia aquí [cancel·lat]

La Maude és periodista i autònoma. Naufragant entre articles d’última hora, correccions i més versions de les correccions, se li presenta l’oportunitat de desenvolupar el reportatge que li ha donat la clau de la llibertat per gaudir, sense dates ni terminis, dels «mojitos» que li prepara la seva nòvia.

Mentrestant, el noi japonès i la noia índia treballen sense parar per poder pagar-se el llit instal·lat a les seves respectives fàbriques, i l’americà es busca la vida fent concursos pròxims a la tortura. Quan les seves vides es creuin, res tornarà a ser com era.

«Nyotaimori, espines del sistema» és una comèdia dramàtica de crítica social, que parteix d’un realisme quotidià per convertir-se en un viatge oníric en el que els protagonistes creuen continents a través de portes grogues, pantalles d’ordinador i maleters de cotxe. Una posada en escena simbolista i minimalista permet al públic acompanyar als set personatges en un camí catàrtic, a la cerca de la seva llibertat.

* La posada en escena a la Lleialtat serà nua i adaptada.
La proposta, estrenada al Teatre Tantarantana el gener de 2022, forma part del programa de suport a la creació de la Lleialtat Santsenca.

Notes de la directora Núria Florensa

«Actualment, la immensa majoria de la gent sosté que vivim en una societat més lliure que mai: podem teletreballar, tenim horaris flexibles i la conciliació familiar està a l’ordre del dia. Però, realment és així? Ets una ànima lliure o simplement ets una peça més d’aquesta maquinària perfecta que té com a objectiu fer i produir, fer i produir, fer i produir…?. «Nyotaimori» ens planteja la manca total i absoluta de llibertat en un sistema capitalista que ens oprimeix i ens aliena.»


Fitxa Artística

Autoria: Sarah Berthiaume
Traducció: Elisabeth Ràfols Sagués
Direcció: Núria Florensa
Repartiment: Carla Torres Danés, Víctor Vidal i Fanny Gatibelza
Una producció de La Maièutica
Públic adult
Durada: 90 minuts
*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*
Imatge: © Júlia Garcia Font