22/10 | Cantata Popular Santa María de Iquique

Dissabte 22 d’octubre, 19h
taquilla inversa · reserva aquí

Jardines Humanos Colectivo presenta la Cantata Popular Santa María de Iquique una de les obres més emblemàtiques de l’anomenada, Nueva Canción Chilena, un moviment de la música popular caracteritzat pel compromís amb els canvis socials de mitjans dels 1960 i començaments dels 1970 amb el triomf de Salvador Allende a les urnes i la via xilena al socialisme.

La Cantata va ser una obra composada per Luis Advis per a l’agrupació Quilapayún que es va començar a gestar l’any 1968 quan el compositor va escriure una sèrie de poemes en un viatge a la seva ciutat natal, Iquique. A finals del mateix any se li va encarregar la música de l’obra «Los que van quedando en el camino» d’Isidora Aguirre, sobre una matança de camperols.

La Cantata tracta sobre la matança dels miners de salnitre que protestaven per assolir millores laborals a la ciutat d’Iquique, Xile l’any 1907. El govern xilè  els va reunir a tots a l’Escola Santa Maria d’Iquique, amb l’excusa de poder parlar d’una possible solució, i l’exèrcit xilè els va matar defensant els interessos dels propietaris de  l’explotació minera, principalment anglesos.

Per a tots els públics
Durada: 60min
Aquesta obra forma part de Corals Lleials, una iniciativa que agrupa les corals que assagen a la Lleialtat.

Sobre Jardines Humanos

Agrupació de música creada l’any 2017 a Barcelona amb la voluntat de donar a conèixer i contribuir a la conservació de l’obra d’autors i autores com Violeta, Victor Jara, Luis Advis o Federico Garcia Lorca.

Jardines Humanos Colectivo és una entitat cultural allotjada a la Lleialtat Santsenca que assaja els dilluns de 21h a 23h.