30/09 al 29/10 | Exposició «Cervell, ser vell, servei»

Del 30 de setembre al 29 d’octubre de 2022
Accés lliure · Atri de la Lleialtat

Una mirada científica, biològica i artística
a l’òrgan més complex del cos humà

El cervell és l’òrgan més complex del cos humà. Ens permet pensar, parlar i aprendre i també somiar, estimar i emocionar-nos. A través dels sentits, rep un flux enorme d’informació del món que ens envolta, la processa i fa que cobri significat, organitza i controla el moviment. Alhora regula la temperatura, la circulació sanguínia, la respiració i la digestió. Un cervell adult pesa entre 1.300 i 1.400 grams i conté uns 100.000 milions de neurones.

La importància i complexitat d’aquest òrgan és l’objecte central de l’exposició «Cervell, ser vell, servei» , que s’endinsa al cervell des del punt de vista científic, biològic i artístic.

La mostra és el resultat del procés d’aprenentatge de l’alumnat de l’Escola Gayarre en aliança amb l’IBEC (Institut de Bioenginyeria de Catalunya) durant el curs 2021-22 en el marc del Programa «Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu» i amb la col·laboració de la Fundació Joan Miró.

L’exposició mostra el funcionament d’aquest òrgan (cervell), quines són les conseqüències del seu envelliment (ser vell) i com interactua amb la resta d’òrgans per aconseguir un benestar i una salut òptima (servei).

Lloc: Atri — planta baixa de la Lleialtat
Per a tots els públics

Conferència inaugural | 30/09, 17.30h
Com emmalalteix el cervell?
La recerca en malalties neurodegeneratives

Per la Júlia Sala-Jarque, investigadora del grup de Neurobiotecnologia molecular i cel·lular de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

Accés lliure sense inscripció