Campanya #CulturaSegura

Des de que va començar el confinament a mitjans de març, la cultura ens ha acompanyat durant un llarg període. Des de casa i a través de les nostres pantalles, la gent de la música, del teatre, del cinema, de la dansa, de les lletres i de totes les arts han seguit formant part de les nostres vides, en moltes ocasions de manera altruista.

A la Lleialtat vam haver de tancar l’equipament i molts dels espectacles culturals programats de març a juny es van haver de cancel·lar o postposar. Amb el desconfinament, s’han pogut reprogramar algunes de les activitats per aquest juliol i altres s’han traslladat a la nova temporada que ha de començar el proper setembre.

Quan hem tornat a obrir les portes, ho hem fet amb les màximes garanties, reduint els aforaments a un 30% de la capacitat total i amb totes les mesures sanitàries per garantir el benestar i la protecció del públic i els artistes; un públic que no vol renunciar a la cultura com a part indispensable de les seves vides i uns artistes que aspiren a viure en condicions dignes de la seva feina.

Els espais culturals i els professionals de la cultura, sobretot els que treballem en espais de proximitat i des de la cultura de base, desenvolupem la nostra feina de manera rigorosa, estem compromesos amb els artistes i el públic i considerem que certes mesures de contenció de la Covid19 afecten greument un sector que, ja de per si, està precaritzat i que porta aturat molt de temps.

És per això que exigim a les administracions competents, que valorin tots els esforços fets des dels equipaments culturals en l’adaptació a les noves normatives i que la cultura en viu no sigui la primera cosa a cancel·lar quan es decreten mesures més restrictives. Som espais segurs, compromesos i flexibles, i exercim una funció social i econòmica imprescindible. Així mateix, demanem que les mesures de Salut Pública vagin també acompanyades de coherència i proporcionalitat envers els espais culturals i els seus professionals.

No podem permetre que a cada rebrot perilli la nostra feina i la de tot l’ecosistema cultural de la nostra ciutat i país.

La Lleialtat Santsenca

#CulturaSegura