2/12 | Debats KULT. Quin model cultural per als Països Catalans?

Dijous 2 de desembre, 19h
Entrada gratuïta

El Cicle de Debats KULT és un espai temporal de pensament per compartir reflexions i experiències que contribueixin en el debat sobre el model cultural i les noves formes de la participació de les comunitats en la creació i difusió de continguts culturals.

CULTURA, COMUNITAT, REVOLUCIÓ

La cultura, en època de pandèmia, ha estat un bastió de resistència que tindrà un paper fonamental en la superació del trauma col·lectiu. Cal aturar-nos a pensar i conversar. Quin model cultural volem als Països Catalans davant el model cultural imperant que deixa de banda la vida de les persones i posa al centre la cultura vinculada als interessos monetaris i de consum?

KULT proposa aquest cicle de quatre debats amb l’objectiu de generar un espai temporal de pensament on participin creadores de diverses disciplines artístiques, gestores culturals, entitats, equipaments de gestió comunitària, comunitats lectores i altres comunitats culturals.

Cada taula de debat comptarà amb una fila zero de persones i entitats que hi tinguin idees, propostes o reflexions a aportar. Els debats estan oberts a la participació del públic general i de comunitats interessades en la cultura.

Debat 4: Quin model cultural per als Països Catalans? 
Dijous 2 de desembre, 19h

La pandèmia de la Covid-19 ha evidenciat que cal revisar el model cultural català. Cal repensar la forma en com es relacionen els diversos agents culturals (creadores, administracions, comunitats) perquè la cultura pugui abordar els reptes del país i sigui, alhora, un àmbit d’autonomia i creació.

Ponents: 

Eloi Aymerich —director audiovisual i productor cultural a Clack
Rosa Cerarols —geògrafa, antropòloga, escriptora i cofundadora del Konvent
Eunice Romero —directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme
Jordi Oliveras —animador cultural, coordinador d’Indigestió i de la revista Nativa 
Moderació: Nando Cruz, periodista

Assistència i seguiment dels debats:

Si voleu assistir als debats, l’accés és lliure i no cal fer reserva de plaça.
Si no podeu assistir-hi, podreu seguir-los posteriorment per vídeo.


Sobre KULT

KULT és una comunitat cultural que des del cooperativisme fomenta el pensament crític i l’acció transformadora.