15 al 27/11 | «Memòria roja» —exposició d’Àurea Estellé

Del 15 al 27 de novembre de 2021
Entrada gratuïta

L’artista visual multidisciplinària Àurea Estellé Alsina presenta l’exposició «Memòria roja», una mostra que acompanya el procés de creació i d’investigació de la nova peça de la companyia de dansa Miquel Barcelona «Roges» que es podrà veure a la Lleialtat el proper divendres 26 de novembre.

A partir d’una inquietud personal de l’artista per intentar comprendre com va viure (o sobreviure) la seva família durant la postguerra, Àurea Estellé comença una recerca per suplir tot allò que no explicat ni a l’escola, ni a casa.

El silenci imposat pels franquistes i el lema de la Transició de «deixar-ho tot enrere per construir un nou país» encara opera en la nostra societat. Però, en la situació d’emergència climàtica actual en què hem de repensar com habitem el nostre planeta, com podem construir una societat que es projecti en el futur sobre el forat negre de la memòria dels vençuts?

«Memòria roja» proposa un recull de diferents treballs, que van des de serigrafies de fotos i collages a retalls de premsa, entorn de la memòria i el silenci centrant l’atenció en les vivències d’un col·lectiu doblement invisibilitzat: les dones republicanes.

Lloc: Atri (planta baixa) i terrassa (primera planta)
Per a tots els públics
*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*