De Teca i Xerrameca —programació gener/ març 2024

Gener-març 2024
Gratuït amb inscripció prèvia aquí

Obrim la cuina de la Lleialtat i parem taula
per compartir una bona estona entre veïnes!

«de Teca i Xerrameca» és un espai periòdic per compartir sabers culinaris i tradicions entorn la cuina i l’alimentació sostenible, saludable i de proximitat. El segon dilluns de cada mes, un veí o veïna compartirà una recepta que tindrà com a protagonista un ingredient de temporada.

Durant la sessió, aprendrem plegades no només a cuinar la recepta i a treballar l’ingredient, sinó que conversarem entorn allò que ens vingui de gust:

  • Hi ha tradició de cuinar el producte triat a casa nostra?
  • Quines coses hem après darrerament sobre l’alimentació sostenible?
  • Hem visitat algun racó del món on es cuini amb aquest aliment?
  • Tenim algun record memorable que giri entorn el plat?

Totes aquestes qüestions i moltes més faran que l’espai esdevingui en molt més que un intercanvi d’aprenentatges!

Després de preparar la teca, passarem a la xerrameca: totes a taula! Degustarem (i xerrarem!) plegades el que haguem cuinat. Porteu carmanyola per endur-vos les restes a casa i una llibreta per anotar tot allò necessari per replicar les receptes a les vostres cuines.

L’activitat està oberta a tothom. Tant si et ve de gust intercanviar coneixements sobre cuina, alimentació sostenible i saludable, o simplement vols cuinar i compartir el vespre amb altres veïnes, t’esperem!


Què cuinarem i amb qui xerrarem?

La programació del trimestre posa l’èmfasi en els calçots, el porro, la pastanaga, l’api, les carxofes i la coliflor.

29 de gener, 19h
Cuinem sopa de nuvis pobres amb la Pilar

gratuït | inscripció aquí

Veïna del barri, i col·laboradora de La Troca, la Pilar ens ensenyarà a preparar sopa de nuvis pobres, una recepta tradicional que feia la seva àvia d’un temps on els casaments eren una mica restringits. La recepta es molt senzilla, fàcil, barata i del dia a dia a base de pollastre, ou dur, pa, sofregit, brou i verdures de temporada com ara porro, pastanaga i api.

En aquesta sessió també acomiadarem sObres Mestres, el projecte que fins al desembre ha coordinat el cafè de la Lleialtat.


12 de febrer, 18h
Cuinem encocado colombià amb el Carlos

gratuït | inscripció aquí

El Carlos és un ballarí colombià que volta sovint per la Lleialtat, ja sigui com a tallerista de dansa o creant un espectacle en el context del programa de suport a la creació de la Lleialtat. En aquesta ocasió, però, s’endinsarà a la nostra cuina per ensenyar-nos a cuinar ‘encocado’, una recepta de la costa del pacífic colombià. Adaptarà alguns dels aliments per poder cuinar el plat amb els ingredients que disposem al nostre territori, canviant, per exemple, la ceba “junca” colombiana pel calçot.


11 de març, 18h
Cuinem aperitiu de temporada amb la Lucía

gratuït | inscripció aquí

La Lucía és la tècnica de comunicació de la Lleialtat, però aquesta vegada la veurem en un registre molt diferent. Per donar la benvinguda a la primavera, deixarà estar una estona els programes de disseny i les xarxes per compartir-nos una proposta d’aperitiu de temporada: les carxofes, herbes aromàtiques i la coliflor seran les protagonistes de la nostra versió de pica-pica!