Cicle «Contes en Revolta» 2024—coeducació a través dels contes

Dissabte 13, 20 i 27 de gener & 3 i 10 de febrer
Entrada gratuïta. Inscripció obligatòria aquí

«Contes en Revolta» és un cicle d’activitats de coeducació a través dels contes organitzat per Trama SCCL en col·laboració amb la Lleialtat Santsenca. Enguany celebrem la tercera edició!

El cicle, que té lloc durant 5 dissabtes consecutius de gener i febrer, compta amb un programa de contacontes i espectacles infantils per a educar i sensibilitzar als infants en la cultura de la pau i la no-violència, fomentar el respecte a la diversitat, la convivència, l’equitat i la justícia social així com els valors i pràctiques de l’economia social i solidària.

Públic familiar: +3/4 anys

PROGRAMA

13 de gener, 12h
Tots nosaltres
Cia Fes-t’ho com vulguis

espectacle de conta-contes
+3 anys | 40min | català
inscripció prèvia aquí

A «Tots nosaltres», dos pingüins mascles que s’estimen i volen cuidar un ou, un osset que no se sent a gust amb la seva condició, o un senyor que veu passar famílies de tota mena des del jardí de casa seva, ens convidaran a reflexionar sobre diversitat familiar, de gènere i afectiva. D’una manera natural, divertida i tendre, reivindicarem que tots els nens i nenes tenen dret a sentir-se identificats amb el món dels contes.
·······

20 de gener, 12h−
La ruca de Bremen
Cia. Mitja i Mitjoneta

teatre familiar
+ 3 anys | 45min | català
inscripció prèvia aquí

La «Ruca de Bremen» és una crítica a la falta de representació femenina o no masculina als escenaris culturals. A través de rialles, ironia i música acompanyarem a la Ruca Ceci en el seu viatge fins a Bremen, on descobrirà que haurà de lluitar més que els famosos quatre músics per arribar a aconseguir el seu somni. A partir del conte popular Els Músics de Bremen la Mitja i Mitjoneta reivindiquen el paper de les dones o les persones no identificades com a mascles en el món de la música.
·······

27 de gener, 12h−
Contes de Mil Maneres
La Porta de Fusta – Associació Cultural

teatre familiar i contacontes
+ 3 anys | 45min | català
inscripció prèvia aquí

No hi ha una sola manera de ser dona, o home, o bruixa, o ni tan sols d’estimar. A «Contes de Mil Maneres», tres personatges ens parlaran de la igualtat i la diferència: una bruixa obsessionada amb semblar molt bruixa; la Lucha, que estima pintar però primer ha d’aprendre a estimar-se a sí mateixa; i el Ramiro, que boxeja però no vol donar cops.
·······

3 de febrer, 12h−
Sóc Així
LAura de CoNtes- Laura Asensio Plaza

espectacle de conta-contes
+ 3 anys | 50min | català
inscripció prèvia aquí

«Sóc així» i tu, com ets? En aquest conte dos personatges molt diferents comparteixen allò que els fa alhora molt semblants: la llibertat de ser elles mateixes per sobre de les crítiques i les opinions dels altres, elles són… així!
·······

10 de febrer, 12h−
Comprem amb la Cigala i la Formiga
Trama SCCL

espectacle teatral + taller teatralitzat
+ 3 anys | 60min | català
inscripció prèvia aquí

Quantes coses comprem i gairebé no fem servir? Realment ens fa feliç la manera que tenim de comprar? A partir d’una adaptació del conte clàssic de la Cigala i la Formiga, reflexionem sobre les conseqüències que té la nostra manera de comprar en nosaltres mateixes, en el nostre entorn proper, en altres comunitats més llunyanes i sobre el planeta. «Comprem amb la Cigala i la Formiga» és un taller teatralitzat on a través dels contes, el joc, la creativitat i la imaginació generarem reflexions i debats que desperten l’esperit crític, alhora que identificarem situacions de desigualtat i obrirem les portes a crear noves realitats més justes i igualitàries.
·······