Donem vida a la Lleialtat!

L’any 2009 va començar una campanya per reivindicar la Lleialtat Santsenca com un espai per als veïns i les veïnes de Sants. Un equipament que pogués ser gestionat per ells mateixos. Des de llavors moltes persones s’han implicat per somiar el futur de la Lleialtat.

Gent que ha treballat per conèixer les necessitats del barri, però també per descobrir quines són les fortaleses del ric teixit associatiu de Sants i dels veïns i les veïnes que el formen. Gent que ha tret la pols als somnis d’emancipació social, econòmica i cultural dels cooperatistes i ateneistes de principis del segle vint, lligant el passat d’aquest important símbol de Sants amb el seu futur.

S’ha somiat i s’ha lluitat durant anys per tal que la Lleialtat sigui un espai dels veïns i les veïnes de Sants. Ara, que s’apropa el moment en que la Lleialtat obrirà les portes, cal que donem vida a la Lleialtat. Aquests dies les obres a l’edifici de la Lleialtat avancen a ritme ràpid. Es completen les sales de reunions, els bucs d’assaig, els magatzems, els tallers, els espais polivalents… però hem de ser els veïns i les veïnes els que construïm el que passi dins d’aquestes parets, els que convertim aquesta closca que és l’edifici en un espai viu que faci barri.

Amb aquesta fi les entitats i els col·lectius que formem part de la Coordinadora d’entitats per la Lleialtat Santsenca ens estem reunint els dimarts al vespre al Centre Social de Sants i hem estat reunint-nos també amb el Districte de Sants-Montjuïc per assegurar-nos que ho tenim tot apunt per l’obertura d’aquest nou equipament. Per tal de treballar en l’elaboració final del projecte de la Lleialtat convoquem a tots els interessats en la gestió de la Lleialtat el dia 22 d’abril al matí una jornada de treball al Centre Social de Sants.

També volem convocar a tothom: a les entitats i als veïns i veïnes de Sants, a la jornada que celebrarem el 13 de maig a les Cotxeres de Sants per tal de donar a conèixer el projecte de la Lleialtat. Ens trobarem a les 11h a la Sala d’actes de Cotxeres. I per acabar la jornada a les 12 farem una trobada de colles de cultura popular i de les entitats que donen suport al projecte a la plaça de Bonet i Muixí.

Entre totes i tots omplirem de vida la Lleialtat!