16/03 | La història de les dones: entre la befa i el silenci

Dimarts 16 març, 18.00h
Entrada gratuïta. Inscripció prèvia aquí

L’activitat forma part del programa «La Lleialtat té nom de dona»,
el cicle d’activitats que la Lleialtat organitza amb motiu del 8M.

En commemoració del mes de la Dona, Òmnium Sants- Montjuïc proposa una tarda feminista amb les escenes teatrals adaptades i dirigides per Santiago Rusiñol i la conferència «La NO història de les dones» per Assumpta Montellà.

Descarregueu-vos el programa de la jornada aquí.

Conferència
«La NO història de les dones» a càrrec d’Assumpta Montellà

A finals del segle XIX i a principis del segle XX la vida de les dones estava delimitada per restriccions legals i impediments polítics i laborals que la relegaven a l’àmbit domèstic i la privaven de drets polítics i educatius.

Quan es produeix el punt d’inflexió que fa entrar a les dones en la vida pública? Aquesta conferència repassarà la història de les dones des de la Revolució Industrial fins a la postguerra per oferir una panoràmica de la lluita constant de les dones per l’adquisició de drets, visibilitat i poder dins de l’esfera pública.

Teatre

Escenes teatrals basades en les obres Somnis d’un seductor i Les llàgrimes amargues de Petra von Kant; adaptades i dirigides per Santiago Rusiñol.

Somnis d’un seductor: escena basada en l’obra de Woody Allen sobre un triangle amorós en to de comèdia amb un Humphrey Bogart donant consells per tenir èxit com a bon seductor.

Les amargues llàgrimes de Petra von Kant: escena basada en l’obra de teatre homònima escrita per R. W. Fassbinder. La trama parla de Petra Von Kant, una famosa creadora de moda que s’enamora de Karin, una jove d’origen modest a qui proposa compartir el seu pis i beneficiar-se dels seus suports per engegar la seva carrera de model.

*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*