La memòria de la Lleialtat

Amb 89 anys d’història l’edifici de la Lleialtat ha sigut l’escenari de les vivències personals de moltes veïnes i veïns. Des de la gent que conserva fotografies i documents dels seus familiars, sòcis de la cooperativa obrera, fins a les parelles que venien a ballar a ritme d’Antonio Machin, passant pels que van treballar a la fàbrica de turrons o els que més recentment van viure els concerts del Bahia. A la Lleialtat volem recuperar i posar en valor aquestes memòries, per això hem organitzat un seguit d’activitats.

Visites comentades
Dissabtes 21 d’octubre, 11 i 25 de novembre i 9 i 23 de desembre a les 11,30h

Veniu a descobrir la història i les moltes vides de l’edifici de la Lleialtat Santsenca, el nou equipament del barri de Sants i el projecte de la Coordinadora d’Entitats per la Lleialtat Santsenca.

Donants de memòria. Recuperem la història de La Lleialtat!
Els divendres 17 i 24 de novembre i 1 de desembre a les 18h.
3 Sessions

Els barris de la ciutat estan subjectes cada cop més a profundes transformacions urbanes, en molts casos degudes a interessos polítics i especulatius contraris a la voluntat de les veïnes i veïns i al sentit del territori. No només desapareixen espais emblemàtics del barri sinó també la memòria del que van significar. Compartint les nostres vivències i records, a través de l’intercanvi d’experiències i el debat participatiu, esdevindrem donants de memòria i recuperarem la història oral de La Lleialtat. Rememorant el seu passat cooperatiu, cultural, comunitari i reivindicatiu, ajudarem a construir les bases per al present i el futur de l’equipament.