La Lleialtat comença a caminar!

A l’espera de poder obrir les portes amb més regularitat ja tenim un munt de tallers i activitat preparades per novembre i desembre. Compartim a continuació aquells tallers de l’àmbit de les humanitats que s’inicien aviat.

Actuem! Teatre per la transformació social
Dijous de 19 a 20.30h.
Del 9 de novembre al 14 de novembre (la setmana del 23/11 no hi haurà classe)

La repressió i la tensió creixent se sumen aquests dies a les diverses discriminacions i violències que vivim en el nostre dia a dia per raó de gènere, classe, orientació sexual o origen, entre altres. Davant la por, l’angoixa o la tristesa, el teatre esdevé un espai de cura, solidaritat, empoderament i autoorganització. A través de les diferents tècniques i jocs teatrals que ens ofereix el teatre de les oprimides, explorarem col·lectivament i de manera creativa les diferents opressions que ens envolten per trobar eines i recursos que ens ajudin a combatre-les.

Itineraris de lectura de autors/res catalans del s. XX-XXI
Dimarts de 19h a 20,30h
Del 14 de novembre al 22 de maig (dues vegades al mes)

Aquest itinerari que us proposem recorrerà la creació literària dels nostres autors i autores catalans al llarg del segle XX i XXI. Durant catorze sessions revisarem de manera didàctica els textos, els contes i els relats de Manuel de Pedrolo, Carme Riera, Miquel Àngel Riera, Jesús Moncada, Manuel Baixauli, Pere Calders i Montserrat Roig. De la mà de la Remei i la Marian analitzarem i comentarem els textos més emblemàtics i característics d’aquests autors.

Ment, emocions i identitat humana
Dilluns de 19.30 a 21h.
Del 13 de novembre al 18 de desembre (la setmana del 4/12 no hi haurà classe).

Què defineix el que som? Com sentim, pensem i argumentem? És possible deslliurar-nos dels prejudicis? Hi ha límits ètics per al coneixement i la ciència? Partint de diferents disciplines com la filosofia, la psicologia, la neurociència o la bioètica, reflexionarem i debatrem sobre temes universals com la identitat, la raó i les emocions, la naturalesa humana i la vida.

Dones i salut
Dimarts de 18.30h a 20h.
Del 14 de novembre al 19 de desembre (la setmana del 5/12 no hi haurà classe).

La ciència mèdica ha ignorat i menystingut els cicles de vida, els processos de canvi i les malalties que experimentem les dones. La cultura i la societat han fomentat visions estereotipades i han invisibilitzat allò que envolta la nostra salut. Això afecta la nostra qualitat de vida i ens exposa a situacions de violència que normalitzem. Reflexionarem sobre els cicles de vida, l’atenció sanitària, el menyspreu cultural de la nostra salut i la medicina alternativa des d’una perspectiva de gènere.

Antropologia de les drogues
Dimecres de 18h a 19.30h.
Del 15 de novembre al 13 de desembre (la setmana del 6/12 no hi haurà classe).

El consum de drogues és un fenomen universal que s’emmarca en diferents contextos culturals. Aquests determinen no només el significat sinó també l’experiència del consum de substàncies com l’alcohol, el cànnabis, la coca (i la cocaïna), el peyote, els fongs al·lucinògens, l’ayahuasca o la ibogaina. En aquest curs, descobrirem què són aquestes substàncies i analitzarem la seva funció i encaix en diversos rituals i contextos.

Inscripció:

Per tal d’assitir-hi cal inscriure’s enviant un correu a info@lleialtat.cat, mencionant a l’assumpte “Inscripció + el nom del taller”

Tots aquells tallers que no arribin a una participació mínima no es realitzaran. En cas de suspendre el taller es notificarà a les persones inscrites.