La Tramoia —assajos oberts setembre/desembre 2023

La Tramoia és el programa de suport a la creació de la Lleialtat Santsenca, on es facilita que artistes i companyies d’arts escèniques puguin investigar, crear i exhibir els seus projectes artístics gràcies a les infraestructures de la Lleialtat.

Aquest cicle d’espectacles d’arts escèniques, tots en format d’assaig obert,  és una mostra del resultat dels processos creatius de les companyies durant l’estada a la Lleialtat en el context del programa de la Tramoia. Aquesta tardor celebrem la mostra inaugural, amb 8 espectacles oberts i gratuïts.
Totes les peces es troben encara en fase de treball i investigació, sent el moment de l’assaig obert una oportunitat pels i les artistes per provar amb el públic l’espectacle que estan desenvolupant. Després de la mostra, els artistes mantenen un diàleg amb els assistents. Alhora,  la presentació esdevé en un espai d’agitació cultural, on el veïnat té accés a espectacles de qualitat sense sortir del barri.

8 espectacles: tots assajos oberts i gratuïts.

PROGRAMA

«Butza» de la companyia TENSA
Dissabte 2 de setembre, 19h

Els dos personatges de Butza són un i molts alhora. Neixen des de l’alçada del trapezi per reconèixer-se i expressar-se a terra, per “arribar a ser” entre perruques, vestits, pintallavis i miralls Amb quins ulls mirem el nostre desig? Amb quins ulls mirem l’expressió del desig de l’altra? Val la pena ser fidels als nostres desitjos? TENSA companyia indaga en la relació amb els nostres desitjos a través de referències audiovisuals, el trapezi fix, la corda llisa i el moviment.

Circ · reserva d’entrades aquí [entrades exhaurides]

«Obsequio» de Johann Pérez Viera
Divendres 15 de setembre, 19h

Com seria plantejar la dansa com alguna cosa obsequiable? “Obsequio” és un festí d’ossos, músculs, tendons i ritme que vol regalar una provocació, una invitació a l’estima i el gaudi del cos propi: una celebració del cos només pel fet que el tenim, on els braços, eina creativa alhora que destructora, són l’objecte d’estudi de Johann Pérez Viera.

SUDANSA 2022 ©Tristán Pérez-Martín
Dansa · reserva d’entrades aquí [aforament limitat]

«El pozo. Nos dijeron que sí» de Colectivo itinerante
Dissabte 16 de setembre, 19h

Fins a quin punt la memòria pot ser vulnerada? Què és allò que ens precedeix, que no pot ser anomenat? Travessant alguns d’aquests interrogants mitjançant l’ús interdisciplinari dels llenguatges escènics, «El pozo» encarna i investiga diverses qüestions que ens interpel·len individualment i col·lectivament.

Dansa/teatre · reserva d’entrades aquí [aforament limitat]

«Tránsitos. Identidades en camino» de Mariana Fernández, Colectiva 9 Gramos
Dissabte 30 de setembre, 19h

Testimonis de persones migrades de diverses parts del món ens conviden a reflexionar sobre els processos migratoris a través del circ, el videoart, la dansa i el teatre. «Tránsitos. Identidades en camino» és una peça unipersonal inspirada en testimonis reals de persones que actualment travessen fronteres per Espanya i Mèxic, així com en la història migratòria personal i genealògica de la creadora.

Interdisciplinar · reserva d’entrades aquí [aforament limitat]

«Flores a un pedazo roto» de Josefina Rozic
Divendres 6 d’octubre, 19h

Un dormitori a vessar de roba, ple d’objectes que evoquen una sensació infantil. Circ, veu i cos en una habitació que a poc a poc va deformant-se, ens condueixen als espais on viatja la ment a la intimitat: records, desitjos i malsons. La peça ens convida a endolcir i donar valor a la vulnerabilitat, reivindicant el que és cursi, fràgil i sensible.

Circ/teatre · reserva d’entrades aquí [aforament limitat]

«Hanging in the ether» de cia. DeMonika
Dissabte 21 d’octubre, 19h

A través d’un humor excèntric i atiador, «Hanging in the ether» ens convida a viatjar a l’univers peculiar del personatge «Pezcao Sardina». Exclusió, sensellarisme, salut mental o la crisi social actual són alguns dels temes sobre els quals reflexiona l’obra, on la protagonista, una persona sense sostre, fa evident l’apatia de la societat cap a les persones en aquesta situació tan precària.

Circ/teatre · reserva d’entrades aquí [aforament limitat]

«Melic» + Taller de «Teixint Memòries» de If Circus
Dissabte 25 de novembre, 19 h (taller dv 24/11)

«Melic» és un diàleg entre cordes teixides a mà que es transformen, es tensen i destensen, es teixeixen i desteixeixen. Cordes que ens sostenen, que ens bressolen. Al «Taller Teixint Memòries» teixirem amb les mans la corda que apareix a l’espectacle de l’endemà. Un punt de trobada per compartir l’art de teixir i explicar-nos anècdotes.

Circ · reserva d’entrades aquí [aforament limitat]

«A totes alguna vegada…» de Minusas Teatre
Divendres 1 de desembre, 19 h

Posant en escena diferents situacions de violència física, simbòlica o psicològica contra les dones en diversos àmbits, Minusas ens proposa diferents maneres de combatre-les, revertir-les i fins i tot, un futur ideal en el qual deixin d’existir. “A totes alguna vegada…” és un espectacle que uneix el teatre físic, la dansa i el clown acompanyats per música en viu improvisada al moment a partir de suggeriments del públic.

ImproFeminista · reserva d’entrades aquí [aforament limitat]