«Lleialtat és nom de dona» —activitats amb motiu del 8M

Dones, comunitat, diversitat i reivindicació. Amb aquestes quatre idees com a fil conductor, aquest març presentem «Lleialtat és nom de dona», el cicle d’activitats amb motiu del 8 març —Dia Internacional de la Dona— que ens acompanyarà de principi a final del mes.

Un programa plural i divers que preten reivindicar i visibilitzar el paper de les dones, i en particular de les dones que participen de la Lleialtat, des de múltiples àmbits; un objectiu pel que treballem tot l’any i pel qual volem que tothom en sigui còmplice!

I recordeu! El dimarts 8 de març, la Lleialtat tanca per exigir una societat lliure de desigualtats sexistes!

—Programa Lleialtat és nom de dona—

1 al 17 març
exposició «Còmics contra el Masclisme»

accés lliure
atri de la Lleialtat

Una exposició sobre la creació d’obres gràfiques des d’una perspectiva feminista produïda per la Regidoria de Feminismes i LBTBI de l’Ajuntament de BCN i Trama. La mostra vol sensibilitzar sobre el sexisme i la violència masclista a través dels còmics, un mitjà que no escapa dels estereotips de gènere però que possibilita la construcció d’imaginaris igualitaris.


3 març, 19h−
Cinema Violeta «La Plaga»
de Neus Ballús

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí
VO en català

A cavall entre el documental i la ficció, «La Plaga» (2013, 85min, Espanya), l’opera prima de la directora catalana Neus Ballús, parla de la crisi econòmica actual a través de la història de cinc persones de l’extrarradi de Barcelona que lluiten per sobreviure entre camps, autopistes i polígons industrials.


5 març, 19h−
«LP (Long Play)» Cia Olga Cirq Analogique [cancel·lat]
assaig obert de circ

entrada gratuïta · + 10 anys
programa de suport a la creació

La companyia Olga Cirq Analogique, presenta la seva primera creació «LP (Long Play)», una proposta escènica multidisciplinar de circ contemporani que entrellaça el trapezi fix, la manipulació de maces, la dansa contemporània i la música electrònica per retre tribut a la generació del nou mil·lenni.

Degut a una lesió muscular d’una persona de la companyia, hem hagut de cancel·lar l’assaig obert de «LP (Long Play)» fins a una propera data encara per determinar.

10 març, 18.30h−
«Neus Català. La veu de les deportades»
xerrada audiovisual

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí
a càrrec de Rosa Vendrell

Neus Català va sobreviure a l’horror dels camps d’extermini de Ravensbrück i Holleischen gràcies a la força moral i a la solidaritat ente les companyes. En ser alliberades, es van prometre no oblidar. Distingida entre d’altres, amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, sempre es va mantenir fidel a la seva lluita per la memòria. Organitza: Òmnium Sants-Montjuïc.


11 març, 18.30h−
«Vespràlia de dones»
recital poètic

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí

Un recital poètic obert a tothom organitzat per les Dones del Col·lectiu d’Artistes de Sants per recitar, cantar, explicar contes, llegir relats breus, dansar, tocar instruments musicals, interpretar escenes teatrals o el que es vulgui amb tota llibertat on la Dona és la protagonista.


11 març, 19h−
«La lleugeresa de la incertesa». Cia Rasatabula
assaig obert teatre

entrada gratuïta · adults
inscripció prèvia aquí
programa de suport a la creació

Una proposta escènica en procés de creació de la companyia Rasatabula que combina teatre i moviment en la que quatre dones que no es coneixen coincideixen en una mateixa celebració. Una obra que ens parla de la contínua transformació del present i la seva inevitable i inestable estabilitat.


12 març, 18h−6h
Dones en peu de rol
jocs de taula i rol

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí
Organitza: Sants Niggurath

Una jornada maratoniana de jocs de taula i rol en la qual totes les partides estan dirigides per dones.


17 març, 19h−
Cinema Violeta
«Cuidar entre terres»

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí
VO en català i castellà

Un documental de CooperAcció i La Directa del 2019 que aborda la cadena extractivista de les cures que porta a moltes dones de terres americanes a migrar de zones rurals a grans ciutats, o a Europa per atendre altres persones.


19 març, 19h−
«Nus» de Cèlia Marcé Oller
assaig obert circ

entrada gratuïta · + 10 anys
inscripció prèvia aquí
programa de suport a la creació

Un nus ens permet conservar i sostenir; desfer un nus ens allibera per poder donar pas a noves vivències. «Nus» és també nuesa i l’inici de la paraula «nosaltres». Amb un trapezi fix, un polipast i molts metres de corda, l’opera prima de Cèlia Marcé Oller relata processos i pulsions humanes universals.


24 març, 19h−
Cinema Violeta «Veïnatges forçats» de Julia Montilla

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí
VO en català i castellà

«Veïnatges forçats» (2018-2020, 30min) és un documental que tracta la història de la presó de dones de la Trinitat Vella (1963-1983) i la seva relació amb el barri. La peça compta amb les veus d’expreses, exfuncionaris de la presó, activistes feministes i veïnes i veïns del barri.


31 març, 19h−
Cinema Violeta «Mi querida cofradía» de Marta Díaz

entrada gratuïta
inscripció prèvia aquí
VO en castellà

«Mi querida cofradía» (2018, 90min) és l’òpera prima de Marta Díaz, una hilarant comèdia costumista sobre la Setmana Santa, les confraries i sobretot la sororitat. La història es centra en la Carmen, una senyora enfrontada a una tupinada conxorxada entre el seu rival principal i el capellà per evitar que una dona sigui escollida presidenta d’una confraria.


* Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*