7/10 | «Maraña» —Jornada d’oficis transfeministes a les economies de resistència

Dissabte 7 d’octubre
Entrada gratuïta. Inscripció aquí

Maraña és un catàleg virtual d’oficis i serveis que visibilitza projectes laborals desenvolupats per dones i dissidències en àrees tradicionalment masculinitzades. A la plataforma digital, les iniciatives associades poden oferir i buscar als qui presten serveis perquè, entre totes, generem la nostra autonomia laboral per mitjà del suport mutu.

A més de presentar el catàleg la jornada vol ser un espai on impulsar projectes i fer circular sabers i recursos a través d’una perspectiva transfeminista: formacions gratuïtes sobre viabilitat de projectes basats en economies de resistència, assesorament de gestoria laboral creativa, taula rodona amb testimonis i creació de xarxa, dinar per a totes i molt més!

Programa

12:30h – Taller obert/ Laboratori d’economies mutants

Espai obert a projectes, iniciatives i persones interessades a compartir experiències, eines i recursos sobre altres maneres de fer economia d’acord amb les realitats migres i transfeministes. La primera part serà comuna. Després, ens dividirem en dos grups:

  • GRUP 1: Speed-dating de projectes
    Treballarem en la proposta dels nostres projectes, explorant de manera creativa i dinàmica les estratègies per tornar-los més sostenibles econòmicament i emocionalment.
  • GRUP 2: Economies creatives, ni facturar ni plorar
    Compartirem aprenentatges i experiències per trobar juntes els forats existents al complex mur administratiu i financer que precaritza les economies de resistència, els projectes autogestionats i les feines dissidents.
A càrrec de La Creatura

14:30h – Dinar per a totes
Gratuït! Cal inscripció prèvia

A càrrec de Sindillar

16:00h – Presentació del catàleg virtual «Maraña: Oficis transfeministes»

A càrrec de La Creatura | La Pera

17:00h – Taula rodona: Experiències transfeministes a oficis

Amb: Lluciferasis | Feit per elles | Un taller per a totes | Mk Beibi | Escola d’Herreria Lesbiana | Associaçao de Profissionais Trans do Audiovisual

Dinamitzada per Calala

19:00h – Música i gaudi col·lectiu

Amb Awa Na Boka ft. Buhoo

Sobre La Creatura

La Creatura re[D]productora feminista és una entitat sense ànim de lucre radicada a Barcelona formada per dones, persones trans i no binàries, moltes d’elles migrades, que connecten una xarxa de persones, associacions i iniciatives transfeministes que operen des de les economies de resistència, fomentant pràctiques independents del sistema laboral cisheteropatriarcal.
La Creatura actua com a mediadora entre les xarxes transfeministes de suport mutu que activa i les institucions hegemòniques de poder i diners.