Passejades per la història de Sants —octubre/desembre 2023

Dissabtes 7/10, 28/10, 25/11, 30/12. 11h-13h
Preu: 5€/passejada. Entrades aquí · places limitades

Nova edició del cicle de passejades per la història de Sants per seguir desgranant la història, històries i historietes que han configurat el caràcter del nostre barri.

Uns itineraris temàtics que canvien cada trimestre i que durant els mesos d’octubre a desembre ens descobriran què s’amaga rere els racons que transitem cada dia. En aquesta ocasió, ens endinsarem en les històries de l’antic poble de Santa Maria de Sants, els misteris i personatges llegendaris de la història negra del barri, la Bordeta de Francesc Comas i el camí ral, una antiga via documentada des d’època romana.

Passejades conduïdes per historiadors i col.laboradors de Memòria en Moviment.

PROGRAMA

7 d’octubre, 11h —El Sants agrícola [entrades]

Situat als afores de Barcelona, l’antic poble de Santa Maria de Sants va ser durant molts anys un rebost per la ciutat. En aquesta ruta descobrirem els camins, les rieres i les masies que explotaven la terra i la manera en com algunes infraestructures, com el Canal de la Infanta, van transformar el paisatge i l’economia d’aquest petit poble del pla.


28 d’octubre, 11h —El Sants misteriós [entrades]

A tot arreu hi ha personatges llegendaris i Sants, Hostafrancs i La Bordeta no estan exempts d’història negra. Coneixeu la relació d’Enriqueta Martí amb la Bordeta? Sabíeu que al carrer Miquel Àngel hi ha haver un temple espiritista? Què diu la història del segrest dels lladres del pou? En aquesta ruta descobrirem tots aquests misteris i molts altres.


25 de novembre, 11h —La Bordeta de Francesc Comas i Pagès, «Paronas» [entrades]

Assassinat al costat de Salvador Seguí, la vida de Francesc Comas i Pagès, el jove sindicalista de la Bordeta, ha quedat a l’ombra del Noi del sucre, figura cabdal del moviment obrer català. Amb aquesta passejada volem vindicar la seva figura, descobrint la seva història i alguns dels que van ser els seus escenaris quotidians.


30 de desembre, 11h —El camí ral [entrades]

L’antic poble de Santa Maria de Sants va néixer i créixer a banda i banda del camí ral, una antiga via documentada des d’època romana. En aquesta passejada recorrerem el camí ral al seu pas pels nostres barris. Explicarem com s’ha anat modificat el territori i com la comunicació ha condicionat el desenvolupament de Sants.