Passejades per la història de Sants —juny i juliol 2022

Dissabtes 18/06, 23/07. 11h-13h
Preu: 5€/passejada. Entrades aquí · places limitades

Aquest 2022 fa 125 anys de l’annexió de Sants a Barcelona i ho celebrem amb un cicle de passejades per la història del barri que vol desgranar la història, històries i historietes que s’amaguen rere els racons que transitem cada dia.

Uns itineraris temàtics que canvien cada trimestre i que durant els mesos de juny i juliol ens descobriran l’arquitectura del Modest Feu, artífex dels edificis més destacables de de la carretera de Sants; i també com la Guerra Civil va trasbalsar la vida del nostre barri.

Passejades conduïdes per historiadors i col.laboradors de Memòria en Moviment.

PROGRAMA

18 de juny, 11h —NOVETAT! El Sants de Modest Feu [comprar entrades]

Al llarg de la seva trajectòria l’arquitecte santsenc Modest Feu (Santa Maria de Sants, 1870 – Barcelona, 30 d’abril de 1933) va transitar del modernisme, al noucentisme, arribant al inicis del racionalisme. La seva obra és molt abundant als barris d’Hostafrancs i Sants, convertint-se en l’arquitecte que més ha marcat paisatges quotidians com la Carretera de Sants. Amb aquesta passejada descobrirem algunes de les seves principals obres.

23 de juliol, 11h —Guerra civil i refugis [comprar entrades]

Al carrer Sant Crist, sota de la parròquia de Santa Maria de Sants, hi ha el refugi 819, un refugi antiaeri construït pel veïnat de Sants per refugiar-se dels bombardejos de la Guerra Civil. Aquesta passejada recordarà com la Guerra va afectar la vida dels nostres barris i les estratègies de resistència desenvolupades per la població local.