3/12 | Cabaret «Ángeles de Morfina» —Cia Santa Bastarda

Dissabte 3 de desembre, 19h
gratuït · inscripció aquí

Trobem l’infern en aquest món,
i no pensem que s’assemblaria tant al paradís

«Ángeles de Morfina», la nova obra teatral de la companyia de dansa-teatre Santa Bastarda, és un grotesc espectacle de varietés que té com a punt de partida el redescobriment dels cabarets de Berlín i Barcelona del període d’entreguerres del segle XX.

Durant la República de Weimar (1918-1933), Berlín agafa el relleu a París com a bressol del cabaret. I, a la Barcelona dels anys 20, el Barri Xino i el Paral·lel esdevenen llocs on la cultura popular i les varietats són protagonistes i motiu de cohesió entre la burgesia i la classe obrera; a La Criolla, Au Lion d’Or, El Molino o Els 4 Gats conflueixen persones de totes les nacionalitats, classes socials i ideològiques a la recerca d’entreteniment i plaer.

El projecte «Ángeles de Morfina» s’endinsa en l’essència dels cabarets populars com a espais de llibertat total on es gaudia d’espectacles de caràcter multiartístic, presentant-nos als col·lectius socials que els freqüentaven; i tracta també sobre un gran tabú de la nostra societat, la Mort.

L’espectacle presenta una fosca fantasia amb influències del vodevil, el circ i el burlesque per on transcorren cortesanes, addictes, màrtirs, apocalíptics… Personatges que se situen a prop de l’abisme, al llindar entre l’èxtasi i la mor,  la luxúria i el vici, el desig i la degradació i que habiten un món escarpat, decadent i eròtic, entre la comèdia humana i el patiment dantesc.

Públic: Adult (+18)
Durada: 40 min
Idioma: castellà
La proposta forma part del programa de suport a la creació de la Lleialtat.

Santa Bastarda és una companyia escènica composta per Juan André Ríos. Víctor Monroe, Laura Aragón, Unai Pinillos i Mariona Andreu Ferrer.