28/01 | «La Casa de Bernarda Alba» en català [exhaurit]

Dissabte 28 de gener, 18h
Taquilla inversa · reserva aquí

El recentment creat Grup de Teatre de la Lleialtat s’estrena amb el clàssic de Federico García Lorca «La Casa de Bernarda Alba», en una versió inèdita traduïda al català.

La representació que es porta en escena manté la versió fidedigna de l’autor i, a més, la companyia incorpora diferents elements sorprenents per materialitzar les característiques de l’Espanya de principis del segle XX.

Després de la mort del seu segon marit, Bernarda Alba imposa un rigorós i obsessiu dol a les seves cinc filles. Angustias, la primogènita i hereva, crida l’atenció d’un pretendent, Pepe el Romà, la presència del qual desestabilitzarà l’equilibri que mantenen les altres germanes.

Bernarda és autoritària, dominant, violenta, classista, hipòcrita… Una representació de l’Espanya profunda d’inicis del s. XX,​ caracteritzada per una societat tradicional molt violenta en la qual el paper de la dona és secundari i la religió catòlica té una presència que impregna totes les capes de la vida.

Fitxa artística

Intèrprets: Ignasi Comas, Núria Manjón, Rebeca Mesas, Natàlia Camps, Ana Núñez, Beti Pinalla, Amando Galan, Sergi Bernat, Àngels Cavaller, Mercè Albiol, Rosa Mata, Esther Ribas, Mercè Mateu,
Escenografia, vestuari, atrezzo, perruqueria, maquillatge, decorats.
Tàcenic de llums: Esther Ribas
Tècnic de sol: Domènec Dobon
Ajudant tècnic: Cristina Lagunas
Subdirecció: Pep Rebulà
Direcció: Robert Renart
Una producció del Grup de Teatre de la Lleialtat
Públic adult
Durada: 120 minuts
Idioma: català
Aquesta obra forma part de Teatre Lleial, una iniciativa que agrupa les companyies teatrals que assagen a la Lleialtat.

Sobre el Grup de Teatre de la Lleialtat

El Grup de Teatre de la Lleialtat és un grup de nova creació format per actors, actrius i persones vinculades al teatre amateur que participen de la Lleialtat Santsenca.
Amb una desena de col·lectius de teatre aficionat que assagen regularment a la casa, les companyies escèniques han unit forces per crear Teatre Lleial, un espai de coordinació, intercanvi i creació que serveixi per compartir eines, recursos i coneixements, reforçar l’aspecte cultural i comunitari de la Lleialtat, programar cicles de teatre aficionat i realitzar produccions escèniques col·lectives, la primera de les quals és «La Casa de Bernarda Alba» en català.