Cicle «Contes en Revolta» 2023—coeducació a través dels contes

Dissabte 14, 21 i 28 de gener & 4 i 11 de febrer
Entrada gratuïta. Inscripció obligatòria aquí

«Contes en Revolta» és un cicle d’activitats de coeducació a través dels contes organitzat per Trama SCCL en col·laboració amb la Lleialtat Santsenca que aquest 2023 celebra la 2a edició.

El cicle, que té lloc durant 5 dissabtes consecutius de gener i febrer, compta amb un programa de contacontes i espectacles infantils per a educar i sensibilitzar als infants en la cultura de la pau i la no-violència, fomentar el respecte a la diversitat, la convivència, l’equitat i la justícia social així com els valors i pràctiques de l’economia social i solidària.

Públic familiar: +3/4 anys

PROGRAMA

Jornada inaugural
14 de gener, 10h−14h

10h− espai de joc a càrrec de l’Escola Arcàdia & espai de lectura i parada de llibres a càrrec de la llibreria La Inexplicable.

12h−
També rosa i blau [exhaurit]
Cia Fes-t’ho com vulguis

contes
3-7 anys | 40min | català
inscripció prèvia aquí

Un espectacle de contes que posa en valor la co-educació. Per què els flamencs mascles no poden ser roses? Per què el blau i el rosa decideixen barrejat-se? i l’Erill, que no renunciarà a la seva manera de fer.
·······

21 de gener, 12h−
La revolta climàtica dels contes [exhaurit]
Associació Vivim del Cuentu

conta-contes
+ 3 anys | 60min | català
inscripció prèvia aquí

I si els personatges dels contes reclamessin viure en un planeta més net i sostenible? Sessió de contes sobre el canvi climàtic i el medi ambient.

Espai de lectura i parada de llibres a càrrec de la llibreria La Inexplicable.
·······

28 de gener, 12h−
L’anegueta gorda [exhaurit]
Cia. Mitja i Mitjoneta

teatre familiar i feminisme
+ 3 anys | 45min | català
inscripció prèvia aquí

«L’Anegueta Gorda» és una versió lliure del conte tradicional «L’Aneguet lleig». Aquesta vegada però, la història parla sobre una ànega, Fina l’Anegueta, que no segueix els cànons de bellesa imposats per la societat i amb l’ajuda d’Igne la Cigne, trobarà la manera de fer front a la violència rebuda per estar grassa. Una peça de teatre que evidencia la gordofòbia i lluita per combatre-la.
·······

4 de febrer, 12h−
Contes per la igualtat [exhaurit]
Cia. La Porta de Fusta

conta-contes i teatre
+ 4 anys | 45min | català
inscripció prèvia aquí

Coneixerem la història de la Concepción Arenal, que no podia domar cocodrils i va acabar a la universitat; la de la Marta, que volia ser pagesa; i la de l’Oriol, que es volia pintar les ungles de color blau. Uns contes teatralitzats amb tocs de màgia i humor que fomenten la creativitat i la imaginació.
·······

11 de febrer, 12h−
L’Armari de l’Oliver
Trama SCCL

espectacle teatral
+ 4 anys | 60min | català
inscripció prèvia aquí

A través de les aventures que l’Oliver viu dins de l’armari i de la gent que hi coneix, el conte vol visibilitzar i fomentar el respecte a la diversitat de gènere, sexual i afectiva i les lluites feministes i del col·lectiu LGTBI.
·······