Cicle «Contes en Revolta» —contes i espectacles familiars

Dissabte 8, 15, 22 i 29 de gener & 5 de febrer, 12h
Entrada gratuïta. Inscripció obligatòria aquí

«Contes en Revolta» és un cicle d’activitats de coeducació a través dels contes organitzat per Trama SCCL en col·laboració amb la Lleialtat Santsenca.

El cicle, que té lloc cada dissabte des del 8 de gener fins al 5 de febrer, compta amb un programa de contacontes i espectacles infantils per a educar i sensibilitzar als infants a través dels contes en la cultura de la pau i la no-violència, fomentar el respecte a la diversitat, la convivència, l’equitat i la justícia social així com els valors i pràctiques de l‘economia social i solidària.

Públic familiar
Durada: 1h aprox
*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*

PROGRAMA

dissabte 8 de gener, 12h
La Mama dels Arbres —Cia. Fes-t’ho com vulguis

dissabte 15 de gener, 12h
Contes Desexplicats —Associació Vivim del Cuentu [places exhaurides]

dissabte 22 de gener, 12h
Viatge al Món dels Contes —Trama SCCL [places exhaurides]

dissabte 29 de gener, 12h
L’Heura i el misteri del llibre en blanc —Associació Les Luciferases

dissabte 5 de febrer, 12h
La Rateta Voladora —Cia. Mitja i Mitjoneta

8 de gener, 12h−
La Mama dels arbres
Cia. Fes-t’ho com vulguis

espectacle teatral
+ 2 anys
inscripció prèvia aquí

Un espectacle basat en l‘activista ecologista i social Maathai, una dona que va lluitar contra l’egoïsme dels poderosos replantant 30 milions d’arbres a la seva terra, Kenya, en procés de desforestació. Una història plena d’empatia, resiliència i coratge amb un missatge ecologista i d’empoderament femení.


15 de gener, 12h−
Contes Desexplicats
Associació Vivim del Cuentu

contacontes
+ 3 anys
inscripció prèvia aquí [places exhaurides]

Què passaria si la rateta no es comprés un llacet i decidís asseure’s a llegir a l’escaleta, o si la caputxeta plantés cara al llop? Tot això i molt més en una sessió de contes desexplicats on els clàssics es capgiren com un mitjó.


22 de gener, 12h−
Viatge al Món dels Contes
Trama SCCL

contes teatralitzats
+ 4 anys
inscripció prèvia aquí [places exhaurides]

A l’Àlex i a la Berta no els hi agraden els contes que coneixen i decideixen crear-ne de nous. Per fer-ho, viatjaran al món dels contes, on coneixeran els personatges de les històries que els hi explicaran altres versions dels contes. Tenia por, Sant Jordi, quan es va enfrontar al drac? Està contenta la princesa quan ha de fer sola les tasques de la llar? Són sempre dolents, els llops?


29 de gener, 12h−
L’Heura i el misteri del llibre en blanc
Associació Luciferases

contacontes
+ 5 anys
inscripció prèvia aquí

A l’Heura li encanta investigar i experimentar, però no coneix a cap dona cientifica, tu en coneixes? Vine a descobrir qui són les veus que provenen del llibre en blanc amb l’Heura i les seves aventures. A més, farem visible, l’invisible, tot experimentant amb l’ajuda d’una verdura.


5 de febrer, 12h−
La rateta voladora
Mitja i Mitjoneta

espectacle teatral
+ 4 anys
inscripció prèvia aquí [places exhaurides]

Totes coneixem el conte de la Rateta presumida i n’estem tipes d’històries en les que la violència masclista és acceptada i justificada. La Rateta voladora és una rata feminista a la que se li ha trencat l’escombra que necessita per poder volar. En el temps d’arreglar-la, es succeeix una passarel·la d’animals que per la seva condició de mascles es creuen amb el dret de molestar-la. La Rateta Voladora, però, no té por de plantar cara a l’assetjament constant i dóna una resposta clara i activa davant de la situació.