Documental i col·loqui: ‘Samba, un nombre borrado’

Dijous 31 de maig, 19h. Activitat gratuïta

Durant els últims anys, de manera paral·lela al blindatge de les fronteres, ha incrementat el número de persones que perden la seva vida a l’intentar entrar a Europa. Sovint es té constància d’aquestes morts quan el mar arrasa els seus cossos a les platges espanyoles. En la majoria de casos el protocol que es segueix amb aquests individus es registrar-los, al cementiri més proper, amb l’identificador de Jove, Baró, Raça Negra.

‘Samba, un nombre borrado’ (2017), és un documental dirigit per Mariano Agudo i produït per Intermedia Producciones que explica la història de Mahmoud, un jove senegalès que va arribar a Europa l’any 2005 després de saltar la tanca de Ceuta. En Mahmoud investiga la mort de Samba, un paisà que va desaparèixer quan un grup del que formava part va intentar creuar nedant la frontera de Ceuta i la Guàrdia Civil va fer ús del material antidisturbis per impedir la seva entrada.

En aquesta cerca, Mahmoud farà el camí invers al que va realitzar en la seva aventura migratòria. Durant la seva ruta, reconstruirem els fets succeïts i podrem posar-li rostre a Samba, una de les quinze persones que van morir el 5 de febrer de 2014 a la platja del Tarahal.

La projecció anirà acompanyada d’un col·loqui amb membres d’Intermedia Producciones i  de la #TancadaMigrant de Barcelona #TancadaPerDrets.

?️ Dijous 31 de maig, 19h
? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Barcelona
? Entrada gratuïta. Aforament limitat.

#DijousDocumentals a #laLleialtat #ElRacismeMata

Activitat co-organitzada per la Lleialtat Santsenca i Novact – Institut Internacional per a l’Acció No Violenta