Endisa’t en el món de la sobirania tecnològica

A la Lleialtat volem ser un punt de referència on fomentar l’apoderament digital de les persones i col·lectius del barri. Per fer-ho programarem cursos, tallers i xerrades que ens apropin les tecnologies lliures i ètiques. Us avancem la nostra programació per novembre i desembre en aquest àmbit.

Seguretat Informàtica bàsica
Dilluns de 10,30h a 13,30h
Del 30 d’octubre a l’11 de desembre (dues vegades al mes)

Introducció a la seguretat informàtica, i instal·lació d’un sistema tipus GNU/Linux, el Debian, amb les mesures de seguretat bàsiques. A cada classe començarem amb la teoria i acabarem amb la pràctica. Enfocat a alumnes que no sàpiguen d’informàtica.

Crea el teu primer videojoc!
Dimecres de 10,30h a 12h
Del 8 al 29 de novembre

Descobreix Snap!, un senzill i potent llenguatge de programació visual amb el que es pot programar videojocs molt fàcilment!

Dels bits a la tinta
Divendres de 10,30h a 12,30h
Del 3 de novembre al 15 de desembre

Curs d’apoderament tecnològic, comunitari i artístic. Les persones participants crearan una revista consensuant i elaborant-ne els continguts amb programari lliure! Aprendrem a fer anar programes d’edició gràfica (com GIMP, Inkscape o Krita) i de maquetació (com Scribus) però, sobretot, passarem una bona estona! Vine a crear la teva primera revista lliure en comunitat!

Historietes animades amb Scratch
Dilluns de 10,30h a 12h
Del 6 al 27 de novembre

Scratch és un llenguatge de programació visual per a grans i petits. Vine a crear la teva primera historieta animada!

Taller d’iniciació a Sistemes Operatius Gnu/Linux per a dones (i des d’una perspectiva feminista)
Dijous de 10,30h a 12,30h
Del 9 al 30 de novembre

Les tecnologies lliures estan més a prop d’una visió feminista de les tecnologies, doncs tenen unes opcions que permeten una relació més confiada i apoderada amb les eines, a banda de proporcionar uns usos més ètics. Aquest curs està orientat a dones i altres persones de gènere no masculí que hagin decidit utilitzar Gnu/Linux i vulguin un acompanyament i guia per a iniciar-s’hi!

Introducció al desenvolupament i maquetació web per a dones
Divendres de 10,30h a 12,30h
Del 10 de novembre a l’1 de desembre

Per a fomentar l’apoderament de les dones en el món tecnològic volem proposar un curs per a generar autonomia i confiança en el món d’Internet i poder crear i mantenir els propis llocs web. Per personalitzar gràficament les nostres webs, farem una introducció al disseny css i maquetació html!

Taula rodona ESS i Moneda Social
Dissabte 11 de novembre d’11h a 13h
Amb refrigeri

Introducció a la seguretat holística per a activistes
Dissabtes de 10h a 14h
2 i 23 de desembre

La concepció de la seguretat és una qüestió relativa però ens pot afectar de moltes maneres. Per a fer-hi front de manera global i millorar el benestar personal i col·lectiu, podem aproximar-nos-hi des de 3 esferes entre-relacionades: la seguretat digital, la social i la física. Proposem diverses dinàmiques i reflexions per a pensar i aprendre estratègies, prevenir riscs i mitigar danys.

Taula rodona Blockchain i criptomonedes
Dissabte 9 de desembre d’11h a 13h
Amb refrigeri

Taller Postals nadalenques interactives
Dimarts i dijous de 10,30h a 12,30h
12,13, 19 i 20 de desembre

Aquest Nadal, sigues original! Regala postals interactives. T’ensenyem a crear-les i compartir-les!

Inscripció:

Per tal d’assitir-hi cal inscriure’s enviant un correu a info@lleialtat.cat, mencionant a l’assumpte “Inscripció + el nom del taller”

Tots aquells tallers que no arribin a una participació mínima no es realitzaran. En cas de suspendre el taller es notificarà a les persones inscrites.