26/11 | Assaig obert «Roges» —Cia Miquel Barcelona

Divendres 26 de novembre, 19h
Entrada gratuïta. Inscripció prèvia aquí

«Roges. Moviments clandestins de l’època de postguerra de la Guerra civil espanyola», és el procés de creació de «Rojos», una peça d’arts escèniques i dansa contemporània de la Companyia Miquel Barcelona resultat de la intersecció entre dues línies de treball: una recerca de testimonis de l’època de postguerra de la Guerra Civil Espanyola i la recuperació del llegat cultural artístic de l’època.

La intenció de la recerca és triple:
– recuperar la memòria d’una generació que admet que «no se n’ha parlar prou» per a proximar-la a les noves generacions fent servir un llenguatge interdisciplinari.
– posar en valor la vida clandestina durant la repressió mitjançant les figures artístiques, les dones creadores i el moviment homosexual.
vincular el moment present amb l’època de postguerra a través de nous referents, experiències en primera persona i la construcció d’un relat artístic —complementari a l’històric— creat a partir d’imaginaris presents enla memòria col·lectiva.

L’assaig obert a la Lleialtat forma part del procés creatiu en que la peça en construcció és presentada en espais de memòria històrica que nodreixen de contingut, estètica i dramatúrgia la peça final.
«Rojos» s’estrenarà al Mercat de les Flors del 20 al 23 de gener.

Fitxa Artística

Direcció, concepte i recerca: Miquel Barcelona
Composició musical: Carlos Martorell
Intèrprets i col·laboradors coreogràfics: Miquel Barcelona, Helena Gispert, Martí Güell i Bea Vergés
Assessoria conceptual i disseny gràfic: Àurea Estellé Alsina
Fotografia: Nora Baylach
Públic: adult
Durada: 30 minuts
La proposta forma part del programa de suport a la creació de La Lleialtat Santsenca.
*Consulteu les mesures de seguretat i prevenció de la Lleialtat amb motiu de la covid-19*
Imatge: © Nora Baylach

Activitats paral.leles: exposició «Memòria roja»

Del 15 al 27 de novembre de 2021, es podrà veure a la Lleialtat l’exposició «Memòria roja» de l’artista Àurea Estellé Alsina, una mostra que acompanya el procés de creació i d’investigació de la peça de la companyia i que se centra, principalment, en les dones republicanes.