2/05 | Memòria de les lluites per l’habitatge a Sants-Montjuïc

Dilluns 2 de maig · 18.30h
Activitat gratuïta · sense inscripció

Participem en el programa «Memòria de les lluites per l’habitatge a Barcelona» que, del juny de 2021 fins al juny de 2022, vol donar a conèixer el llegat dels moviments i les persones que han lluitat per defensar el dret a l’habitatge durant els darrers 90 anys, des de la primera gran vaga de lloguers documentada a la ciutat, que va tenir lloc entre l’abril i el desembre del 1931.

Des d’aleshores, i sempre amb una presència capdavantera de les dones, la capital catalana ha viscut altres reivindicacions, episodis d’autoorganització veïnal i moments històrics relacionats amb l’habitatge digne.

Pel que fa a Sants-Montjuïc, divendres 29/04 als habitatges de La Chalmeta i dilluns 2/05 a la Lleialtat Santsenca recuperem les veus de veïns i veïnes que fa molts anys que lluiten en aquests barris. Al juny s’inaugura un faristol commemoratiu de les Cases Barates de la Marina del Prat Vermell.

Consulta el programa d’activitats de Sants-Montjuïc aquí

A la Lleialtat >> Mostra de fotos i testimonis sobre les lluites per l’habitatge a Sants-Montjuïc >> dilluns 2 de maig, 18.30h

A través de la projecció de fotografies i els testimonis de veïnes i veïns dels barris del districte, emergiran les memòries de diversos episodis en els quals s’hi ha defensat el dret a l’habitatge. En aquesta trobada, l’equip de Ràdio-actius recollirà els relats i el diàleg en un programa monogràfic de ràdio comunitària.


Activitats codissenyades amb la Taula de Memòria del Districte de Sants-Montjuïc, amb la participació de Memorial Seat, Eix de Cultura i Memòria de la Marina, PDC La Marina, Memòria Viva, Associació Àncora, AVV Can Clos, La Chalmeta, Secretariat d’Entitats de Sants – Hostafrancs – la Bordeta, La Lleialtat Santsenca, CERHISEC, Ràdioactius i veïns i veïnes a títol individual.