08/07 |«Explica’m un conte lliure de sexisme» —presentació guia + teatre familiar

Dissabte 8 de juliol, 12h
gratuït · inscripció aquí

«Explica’m un conte lliure de sexisme» és un recurs pedagògic per a famílies i professionals de l’educació.
La guia, elaborada per Trama SCCL en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, vol facilitar eines per a l’anàlisi de les diferents parts i elements que formen un conte per tal que ens ajudin a detectar i subvertir el sexisme i altres discriminacions.

Presentarem la guia però ho acompanyarem amb la representació de «L’Armari de l’Oliver», un espectacle familiar sobre la diversitat de gènere, sexual i afectiva.
A través de les aventures que l’Òliver viu dins de l’armari i de la gent que hi coneix, el conte vol visibilitzar i fomentar el respecte a la diversitat de gènere, sexual i afectiva i les lluites feministes i del col·lectiu LGTBI.
Davant del rebuig del seu pare per les coses amb què li agrada jugar, l’Oliver es refugia a l’armari on troba una sèrie de personatges que li expliquen la seva experiència i dificultats a l’hora de viure identitats, expressions de gènere i orientacions del desig no normatives. Aquests personatges estan inspirats en personalitats com Billy Tipton, Amelia Bloomer, Elisa Sánchez Lóriga i Joséphine Baker.

L’activitat comptarà amb un espai de joc i servei de cura d’infants a càrrec de la Cooperativa Escola Arcàdia

Públic: +4 anys
Durada: 60 min
Idioma: català

Trama SCCL és una cooperativa sense ànim de lucre i d’iniciativa social dedicada a la dinamització cultural i a la sensibilització social des d’una perspectiva transversal, crítica, feminista, interseccional i transformadora