Projecció i col·loqui del documental ‘EnFemme’ | Cicle LGTB

Dijous 21 de juny, 19h. Taquilla inversa

El Club EnFemme, un petit refugi per a l’anonimat a Barcelona, obre la porta als seus secrets en aquest documental homònim d’Alba Barbé i Serra: ‘m’agrada vestir de dona’. A poc a poc s’anirà descobrint la fluïdesa del gènere en un món vertiginós que exigeix constantment un posicionament clar.

Amb el boom d’internet surt a la llum un col·lectiu de persones que comencen a pensar-se com a cross-dressers. Ja no els hi encaixa la imatge de ‘la travestí’ heretada dels moviments d’alliberament sexual del tardofranquisme i ‘la Transició‘.

El documental EnFemme revela el silenci d’una pràctica, la del cross-dressing, que ha estat durant anys representada i viscuda com una pràctica solitària, invisibilitzada i envoltada de falsos estereotips i clixés. Moltes persones i famílies, pressuposant un ambient hostil, han optat per mantenir en silenci i secret la pràctica (‘romandre a l’armari’).

EnFemme tracta un tema fins ara desconegut al cinema documental: el cross-dressing o pràctica travestí. És la història de moltes històries que revelen l’experiència dinàmica de les identitats, així com les ambivalències i la complexa situació que pot viure o percebre la persona en relació a la identitat de gènere o a l’expressió de gènere.

La projecció anirà seguida d’un col·loqui amb l’Alba Barbé i Serra, directora del documental, i algunes de les seves protagonistes.

? Dijous 21 de juny, 19h
? La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Barcelona
? Entrada lliure amb taquilla inversa. Aforament limitat

Sobre En Femme:
Barcelona, 2017
Gènere: Documental – llargmetratge
Duració: 103 min
Versió original: Català i castellà
Direcció, guió i producció: Alba Barbé i Serra
Direcció de fotografia: Marc C. Llop

L’activitat forma part del cicle LGTB que té lloc a la Lleialtat durant el mes de juny de 2018. Consulta el programa complet aquí

Sobre Alba Barbé i Serra:
Alba Barbé i Serra és doctora en Antropologia Social i Cultural. La seva tresi doctoral es titula ‘El cross-dressing en el context català del segle XXI’, realitzada a l’interior del club EnFemme i en diversos contextos europeus.
Com a antropòloga i educadora social, està especialitzada en l’estudi i elaboració de polítiques públiques i educatives per erradicar les violències de gènere, l’homofòbia i la transfòbia. EnFemme és el seu primer llargmetratge documental